Prietenii si familia





Cu totii ii avem, cu totii ne petrecem timpul cu ei, cu totii avem poze cu ei, si mai de graba cu ei vorbim decat         cu parintii sau rudele, pentru ca avem impresia ca ei ne pot intelege mai bine.

Am insistat cu acel "ei" ,in fond un pronume banal, pentru ca de cand lumea e vorba aia: " familia ti-o da Dumneazeu, prietenii ti alegi singur" . Dar daca nu tii alegi bine? Ei bine ,aici vreau sa ajung, si sa va intreb de ce consideram noi, mai ales in zilele noastre, o persoana pe care o stim de curand ca fiind un prieten? Cu toate ca nu ne-a ajutat cu ceva, cu un sfat , cu orice , noi il consideram prieten!

Poate ca raspunsul la aceasta intrebare se afla chiar mai aproape decat ne putem imagina, se afla in oglinda, in oglinda ,in care tu iti admiri formele, ca ultimul narcisist de pe planeta. Si constati ca totusi cu atatia "prieteni" esti singur ... pentru ca prietenii tai au plecat deja in alta parte, iar tu ai pierdut trenul , pentru ca ai ajutat alt prieten.

Si ghici cine te ajuta in situatiile de genul, iti spun eu , familia, ea nu te va parasii niciodata... bine nu chiar niciodata...te vor parasii atunci cand vor pleca catre alta Imparatie. La fel ca si frumusetea , prietenia este trecatoare, in cele mai multe cazuri, si ca trebe sa alegem mai bine roadele, nu doar dupa exteriorul luxuriant ci si dupa interiorul care trebuie sa fie la fel de bogat!

3 comentarii:

  1. Sti si ceea ce zici tu e cu doua taisuri... Adica da, parintii, mereu iti vor fi aproape orice s-ar intampla, dar asta nu inseamna ca toata familia va fi...
    Cat despre prieteni, intr-adevar, aia tu ti alegi, dar nu iti zice nimeni ca prima persoana care a venit sa-ti zica ea ce are pe suflet iti este si cel/a mai bun/a prieten/a, pentru ca ei sunt cei care mereu te injunghie pe la spate!
    Prietenii cei mai buni, sunt acele persoane, care desi tu nu sti de existenta lor, ei sunt mereu acolo, in orice moment din viata ta. Persoanele care rad cu tine, care se enerveaza cu tine, care planga cu tine(cand este cazul) si sunt mereu alaturi de tine, fie ca esti intr-un moment bun sau prost, fiind singurii care atunci cand te vad, primul lucru te intreaba "ce faci, esti bine? sau ce faci, cum mai esti?" si asteapta sa-i si raspunzi, nu dupa ce ii raspunzi "bine", intra peste tine si iti povesteste el/a despre ce a mai facut si pe tine te lasa acolo, cu gandurile tale si problemele tale, asa cum fac de fiecare data preietnii falsi. Prietenii buni sunt cei care desi iti zic ca ai gresit la lucrul pe care l-ai facut, sunt langa tine si te ajuta sa-l indrepti sau de ce nu, chiar te acopera; sunt persoanele care atunci cand te vad si iti zic, nu iti sta bine cu ceea ce te-ai imbracat azi, dar nu o zic din invidie, ci o zic pentru a nu te face de ras.
    Acestia sunt adevaratii prieteni, greu de gasit, dar nu imposibil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai foarte mare dreptate, apreciez ce ai spus, dar este cam greu sa gasesti asa persoane, pentru ca in ziua de azi, toti ne mancam intre noi!

      Ștergere
  2. poate inca nu ai gasit tu acel/a prieten/a sau poate il/o ai dar nu i-ai bagat in seama... il/o vei gasi, esti tanar

    RăspundețiȘtergere




.
Un produs Blogger.

Copyright © / De parca ma cunosti

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger