Mediocritate

Ei bine, ai trecut de liceu şi ai ajuns pe băncile facultăţii. Te reinventezi! Eşti ceea ce în liceu nu ai fost... Numai la chefuri şi fete/ băieţi îţi stă capul. În vene, în tâmple , în nări urlă numai SUS PE BAR! Cât mai multe party-uri, cât mai multă băutură, ţigări, sex-aspirina săracului. AVENTURĂĂĂĂ! Mereu cu alta, mereu cu altul! Şi dacă ai mai avut şi curajul să pleci de acasă şi să nimereşti în cămin , acolo destrăbălare...mereu altul, mereu alta. A doua zi un servus, deşi probabil nici măcar nu îţi mai aminteşti ce ai făcut cu o noapte înainte, dar acel servus ţine de cald.

Cursurile, nu prea au mare importanţă. Viaţă de student, viaţă nebună, aventură...distractţie. Asta înseamnă facultatea. Să vezi cum e sa trăieşti pe cont propriu, să-ţi vezi adevărata valoare.Să descoperi cine eşti, de ce eşti capabil.
Sesiunea, o adeavărată bătaie de cap, dar cu câteva nopţi nedormite şi cu câteva pile la colegele de cămin, ai rezolvat treaba, mai ales dacă cu câteva din ele ai avut şi o mică aventura. Ce viaţă!!! Aşa să o duci mereu!            

Şi totuşi la un moment dat vrei să te linişteşti, aşa că te retragi pentru o perioadă, dar nimeni nu te crede. Cu toţii te cunosc şi ştiu că este doar o fază... cum este posibil să te plictiseşti vreodată de viaţa de noapte, mereu cu altă fată:/băiat în pat, mereu cu băutură cât cuprinde, mereu în cluburi... Cum se poate sătura cineva de atâta bine... Dar tu susţii sus şi tare că te-ai plictisit de chefuri, de fete, băieţi... Este un deliciu această viaţă!!

Dar tu te-ai săturat de bine şi vrei să te angajezi, visezi la promovare şi la alte lucruri, iar lumea începe să te bată la cap că te-ai tâmpit, că te-ai schimbat, că ai îmbătrânit. Ei nu înţeleg. Câteodată nici tu nu te recunoşti în oglindă. Parcă ţi-au spălat creierul şi totuşi tu susţii sus şi tare: Nu m-am schimbat, m-am maturizat. Aşa trebuie să fie!
Te scoli în fiecare dimineaţă şi te duci la muncă, fără chef, mohorât. Urci în acelaşi autobuz cu multă lume şi toţi au aceleaşi feţe posomorâte. Într-o staţie un grup de studenţi urcă şi se citeşte pe faţa lor băutura, petrecerea de seara trecută. fericirea sa fie studenţi şi te trezeşti întrebându-te: Eu de ce nu am ştiut de cheful ăsta?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu




.
Un produs Blogger.

Copyright © / De parca ma cunosti

Template by : Urang-kurai / powered by :blogger